20 years PlayStation 2

Όπως καλά θα διαβάσατε και στον τίτλο, στις 26 Οκτωβρίου 2020 το PlayStation 2 έκλεισε 20 χρόνια ζωής!!

Πιο συγκεκριμένα στις 26 Οκτωβρίου του 2000, η Sony κυκλοφόρησε στα ράφια των καταστημάτων τη δεύτερη γενιά PlayStation. Οι διαφορές στον σχεδιασμό & στο hardware ήταν πολλές, αλλά η πιο σημαντική είναι η προσθήκη των DVD στον χώρο του console gaming. Βέβαια εδώ αξίζει να τονίσουμε πως η Sony έπραξε πολύ ''σοφά'' κρατώντας τα ίδια χειριστήρια και δίνοντας τη δυνατότητα στο χρήστη να παίξει τα παιχνίδια του PSX στη νέα κονσόλα. Sony ξεχνάς εύκολα.....

Ας πάμε τώρα στο ζουμί της υπόθεσης, το οποίο είναι τα games που παίξαμε στο PS2. Στην αγαπημένη μας πλέον ''σκουρόχρωμη γριά'' κυκλοφόρησαν πάνω από 4.000 τίτλοι.

Δείτε παρακάτω τους δικούς μας 5 αγαπημένους τίτλους:

  • Jak & Daxter
  • Gran Turismo 4
  • Ratchet & Clank
  • God of War
  • Shadow of the Colossus

Όλα τα παραπάνω είχαν σαν αποτέλεσμα, το PlayStation 2 να ξεπεράσει τις 155 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως, καθιστώντας το αναμφίβολα την πιο επιτυχημένη κονσόλα όλων των εποχών.

Όσον αφορά την ομάδα μας τώρα, έχουμε ασχοληθεί αρκετά γύρω από το PlayStation 2 κάτι που φαίνεται και από τα guides & τα video (Παίξτε παιχνίδια του PlayStation 2 στον υπολογιστή σας & Παίξτε παιχνίδια στο PlayStation 2 μέσω σκληρού δίσκου) που έχουμε αναρτήσει.