Xbox Series S

Οι φήμες για την κυκλοφορία δύο κονσολών επιβεβαιώθηκαν!! Η Microsoft ανακοίνωσε και επίσημα την κυκλοφορία του μικρού και οικονομικού Xbox Series S.

Πιο συγκεκριμένα, το Xbox Series S αποκαλύφθηκε πολύ νωρίτερα από ότι υπολογιζόταν, αφού δεν ήταν λίγες εικόνες και τα βίντεο που είχαν διαρρεύσει τον τελευταίο καιρό.

Όπως θα δείτε και στο παραπάνω tweet της εταιρείας, το Xbox Series S θα έχει την απόδοση της επόμενης γενιάς σε πολύ μικρότερο μέγεθος και σε πολύ καλύτερη τιμή. Αξίζει να αναφέρουμε όμως, πως η συγκεκριμένη κονσόλα θα είναι μόνο ψηφιακή....

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά θα δούμε την ίδια SSD τεχνολογία με το Xbox Series X, με έναν δίσκο των 512GB που θα βοηθάει στο Xbox Velocity Architecture. Η ανάλυση θα φτάνει στα 1440p, με τη Microsoft να αναφέρει πως κάποιοι τίτλοι θα τρέχουν έως και 120FPS. Επίσης το Series S θα υποστηρίζει ray-tracing, variable rate shading, variable refresh rate και άλλες τεχνολογίες της επόμενης γενιάς. Κλείνοντας με τα specs, η κονσόλα θα πραγματοποιεί 4K upscaling, ενώ θα δίνεται και η δυνατότητα για 4K streaming.

Πάμε τώρα στο ζουμί και αυτό δεν είναι άλλο από το κόστος της κονσόλας.... Η εταιρία ανακοίνωσε την τιμή του νέου ''mini'' Xbox, η οποία θα ανέρχεται στα $299.00 σε αντίθεση με το Xbox Series X που θα κοστίζει $499,00. Μια τιμή που ανταπεξέρχεται πλήρως στα δεδομένα της εποχής και σίγουρα θα επηρεάσει όλη την αγορά, προς όφελος της τσέπης των καταναλωτών.

Κλείνοντας λοιπόν το Xbox Series X & το Xbox Series S αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 10 Νοεμβρίου 2020, με τις προπαραγγελίες να ανοίγουν στις 22 Σεπτεμβρίου 2020.