Iriun
Όλοι μας αυτή την περίοδο ζούμε μία πολύ ιδιαίτερη κατάσταση. Η τηλεργασία έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας καθώς επίσης και τα online μαθήματα για τους μαθητές/φοιτητές. Αρκετές φορές οι παραπάνω εργασίες απαιτούν χρήση webcam, πράγμα που έχει εκτινάξει τις τιμές των αντίστοιχων συσκευών στον αέρα. Τρανό παράδειγμα είναι η τιμή της Logitech C920, όπου είχαμε αγοράσει πριν 7 μήνες στη μισή τιμή από ότι είναι τώρα....

Στον παρακάτω αναλυτικό οδηγό θα σας δείξουμε πως μπορείτε να μετατρέψετε το κινητό σας σε webcam και να γλιτώσετε αρκετά χρήματα!!

Τι θα χρειαστούμε

Πριν ξεκινήσουμε αξίζει να αναφέρουμε ότι το hardware καθώς επίσης και το software που θα χρησιμοποιήσουμε δεν θα σας κοστίσει τίποτα...ούτε ένα ευρώ!!

Από τη μεριά του Hardware θα χρειαστείτε ένα smartphone (Android ή IOS) και ένα καλώδιο USB (της φόρτισης) καθώς και έναν υπολογιστή (Windows, Mac OS, Linux).

Στο Software τώρα θα χρειαστεί να κατεβάσετε το Iriun 4K στον υπολογιστή και το κινητό σας.
- Για το PC κάντε κλικ εδώ
- Για την android συσκευή κάντε κλικ εδώ
- Για την IOS συσκευή κάντε κλικ εδώ

Εγκατάσταση σε υπολογιστή

Αφού πατήσετε το αντίστοιχο link διαλέγετε την έκδοση ανάλογα με το λειτουργικό που τρέχετε, στην προκειμένη φάση εμείς επιλέγουμε την έκδοση Windows.
Μετά τρέχετε τον Installer (το αρχείο που έχετε κατεβάσει) και ολοκληρώνετε την εγκατάσταση.
Τώρα αφού έχετε εγκαταστήσει το πρόγραμμα στον υπολογιστή σας ήρθε η ώρα για την κινητή σας συσκευή. Αρχικά θα πρέπει να κατεβάσετε την εφαρμογή (κάντε κλικ στο παραπάνω link).
Αφού τελειώσετε με την εγκατάσταση πάμε να ρυθμίσετε το κινητό σας..Η παρακάτω διαδικασία που θα ακολουθήσετε χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για να εκτελεστεί σωστά, οπότε ακολουθήστε πιστά τα βήματα.
Βήμα 1ο
Από το menu του κινητού σας πηγαίνετε στις ρυθμίσεις
Βήμα 2ο
Από τις ρυθμίσεις πηγαίνετε στην επιλογή Σχετικά με το Τηλέφωνο ή About Your Phone
Βήμα 3ο
Βρίσκετε το Build Number και το πατάτε 7 φορές μέχρι να σας βγάλει το μήνυμα "You are now a developer"
Βήμα 4ο
Επιστρέφετε στις κύριες ρυθμίσεις
Βήμα 5ο
Επιλέγετε τις Additional Settings ή Πρόσθετες ρυθμίσεις
Βήμα 6ο
Βρίσκετε τις επιλογές προγραμματιστή και ενεργοποιείτε το USB debugging ή Εντοπισμός Σφαλμάτων μέσω USB.

Αφού έχετε εκτελέσει σωστά όλα τα παραπάνω είσαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή.

Λειτουργία Εφαρμογής

Για να λειτουργήσει η εφαρμογή πρέπει να συνδέσετε το κινητό σας με USB στον υπολογιστή ή στο wi-fi που είναι συνδεδεμένος ο υπολογιστής σας. Εφόσον ολοκληρωθεί η σύνδεση ανοίγετε την εφαρμογή στον υπολογιστή και έπειτα στο κινητό σας.

Εφόσον έχουν γίνει όλα τα παραπάνω θα σας εμφανιστεί το εξής παράθυρο.
Στο κάτω μέρος θα δείτε την επιλογή για την ρύθμιση της ανάλυσης που θα προβάλει η κάμερα, εφόσον δεν υπάρχει πρόβλημα με την εκπομπή της εικόνας προτείνεται να επιλεχθεί η υψηλότερη ανάλυση σε ποιότητα 1920x1080.

Τέλος για να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή σε Skype, Messenger, Discord κλπ πρέπει από τις ρυθμίσεις της κάθε εφαρμογής να γίνει επιλογή του Source της Iriun Webcam.

Tip 1: Για τους φίλους Youtubers & Streamers η εφαρμογή δουλεύει άψογα και στο obs.

Tip 2: Δυστυχώς ο ήχος δεν περνάει στον υπολογιστή οπότε θα χρειαστείτε και κάποιο μικρόφωνο.

Παραμείνετε συντονισμένοι στο I-Sheep Gr για περισσότερα Guides που θα σας λύσουν τα χέρια!!