Η Sony μετά από αρκετό καιρό επιστρέφει με νέα, σχετικά με το PlayStation 5. Πιο συγκεκριμένα η εταιρεία αποκάλυψε την τελική ονομασία και τις πρώτες εικόνες του χειριστηρίου. Το DualSense λοιπόν, υπόσχεται να φέρει την αίσθηση της αφής στα χέρια των χρηστών και σε συνδυασμό με την τεχνολογία Tempest 3D AudioTech το immersive πάει σε άλλα επίπεδα (όχι πρόσφυσης).
DualSense
Από την εμφάνιση του χειριστηρίου καταλαβαίνουμε όλοι πως τα πράγματα αλλάζουν λίγο από το 1996, σχεδιαστικά τουλάχιστον. Ωστόσο η Sony στην ανακοίνωση της, τονίζει πως έχει κρατήσει τα χαρακτηριστικά που λάτρεψαν οι χρήστες με το DualShock 4.
Όπως έχουμε αναφέρει και παλαιότερα, το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό το συναντάμε στα triggers. Tα L2 και R2 πλέον είναι adaptive triggers και έτσι θα έχει δόνηση και αντίσταση (πχ το γκάζι σε ένα racing game θα έχει άλλη αίσθηση). Αξίζει να αναφερθεί πως έχει προστεθεί και ενσωματωμένο μικρόφωνο, που θα σας επιτρέπει να μιλάτε με τους φίλους σας ακόμα και αν δεν έχετε συνδεδεμένα ακουστικά.

Στον σχεδιασμό τώρα, διαπιστώνουμε ότι το μέγεθος του χειριστηρίου έχει αυξηθεί σημαντικά και πως να μην έχει αυξηθεί, καθώς η Sony εκτός των παραπάνω features θα προσθέσει και μία νέα μπαταρία μεγαλύτερης χωρητικότητας.
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να δώσουμε όλοι την προσοχή μας στα χρώματα. Όλα τα χειριστήρια της Sony (από το psx) είχαν το ίδιο χρώμα με το κυρίως σώμα της κονσόλας. Στο DualSense βλέπουμε ένα λευκό χρώμα να κυριαρχεί, με τη συμμετοχή του μαύρου και του μπλέ χρώματος (στη φωτεινή μπάρα) να μην περνάει απαρατήρητη. Επομένως το πιο πιθανό είναι να έχουμε μία λευκή κονσόλα με μαύρες και μπλε λεπτομέρειες...;;

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα δείτε την επίσημη ανακοίνωση της Sony κάνοντας κλικ εδώ.