5 Δωρεάν Προγράμματα για να δουλέψετε από το σπίτι
Μετά τα τελευταία γεγονότα (covid-19), αρκετές επιχειρήσεις έχουν μπει στη διαδικασία της τηλεργασίας. Κάπου εδώ όμως αρχίζουν τα προβλήματα. Πιο συγκεκριμένα εάν πολλοί υπολογιστές χρησιμοποιούν την ίδια ip, τότε το πρόγραμμα θεωρεί ότι η χρήση δεν είναι πλέον προσωπική με αποτέλεσμα να μειώνει την πρόσβαση και να σας βάζει σε διαδικασία αγοράς αδειών.

Μην αγχώνεστε όμως γιατί εμείς είμαστε εδώ για να σας προτείνουμε 5 δωρεάν εναλλακτικές που θα σας γλιτώσουν από τα περιττά έξοδα, χρησιμοποιώντας διαφορετικά προγράμματα ανά υπολογιστή:


Teamviewer

Teamviewer
Ίσως το πιο γνωστό πρόγραμμα της λίστας με εκατομμύρια χρήστες ανά τον κόσμο αλλά και τις πιο τσουχτερές τιμές. Η δωρεάν χρήση του αφορά μόνο προσωπική χρήση (ναι καλά...) και περιορίζεται σε όχι περισσότερα από 3 PC's. Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα πρέπει να είστε αρκετά προσεκτικοί διότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να σας έρθει e-mail για τον εντοπισμό εμπορικής χρήσης. Για να το κατεβάσετε κάντε κλικ εδώ.


Anydesk

Anydesk
Το AnyDesk είναι ίσως η πιο φιλική δωρεάν εφαρμογή και σίγουρα η καλύτερη εναλλακτική του TeamViewer. Είναι ιδανικό για τους αρχάριους καθώς ο απομακρυσμένος έλεγχος υπολογιστή γίνεται μέσα από ένα εύκολο και εξελληνισμένο περιβάλλον. Λειτουργεί αρκετές πλατφόρμες και λειτουργικά συστήματα (Windows, Linux, Free BSD, macOS, iOS και Android) ενώ δεν υπάρχει πρόσθετη χρέωση για τις εφαρμογές σε κινητό. Για να το κατεβάσετε κάντε κλικ εδώ.

Windows Remote Desktop Connection

Windows Remote Desktop Connection
Η λειτουργία απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας των Windows είναι ενσωματωμένη στα Windows 10. Δηλαδή δεν απαιτείται επιπλέον λήψη για τη χρήση του προγράμματος, αλλά πρέπει να έχουμε Windows 10 Professional για να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τις δυνατότητές του. Η εκκίνηση του Windows Remote Desktop γίνεται πατώντας ταυτόχρονα το πλήκτρο των Windows + R. Στη συνέχεια, απλά εισάγουμε την εντολή mstsc για να ξεκινήσει.

Chrome Remote Desktop

Chrome Remote Desktop
Μία ίσως από τις πιο χρήσιμες δυνατότητες του Google Chrome είναι η απομακρυσμένη πρόσβαση (σε αρχεία και εφαρμογές) από άλλον υπολογιστή. Ο απομακρυσμένος έλεγχος υπολογιστή μπορεί να γίνει μέσω του browser σας, με την εγκατάσταση ενός απλού plugin. Εγκαταστήστε το plugin κάνοντας κλικ εδώ.

ShowMyPC

ShowMyPC
Το ShowMyPC είναι ένα portable πρόγραμμα απομακρυσμένης πρόσβασης που χρησιμοποιεί κωδικό πρόσβασης για να ξεκινήσει τη σύνδεση αντί για μία διεύθυνση IP. To λογισμικό είναι αρκετά εύκολο στη χρήση του, καθώς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να το τρέξουμε χωρίς εγκατάσταση σε οποιονδήποτε υπολογιστή. Κατεβάστε το κάνοντας κλικ εδώ.

Κλείνοντας θα πρέπει να αναφέρουμε πως θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τους κωδικούς, τις προσβάσεις κτλ, διότι τα δεδομένα μιας επιχείρησης αποτελούν ίσως το πιο σημαντικό περιουσιακό στοιχείο της.