Παίξτε παιχνίδια στο PlayStation 2 μέσω σκληρού δίσκου
Στο παρακάτω άρθρο θα σας αναλύσουμε πως μπορείτε να παίξετε παιχνίδια στο PlayStation 2 μέσω σκληρού δίσκου, χωρίς τσιπαρίσματα κλπ. Ετοιμαστείτε να σας γυρίσουμε αρκετά χρόνια πίσω και πιο συγκεκριμένα στο 2000, όπου κυκλοφόρησε το PlayStation 2, η κονσόλα με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία του Gaming. Πιο συγκεκριμένα το PS2 κυκλοφόρησε συνολικά σε 2 εκδόσεις (Fat & Slim), ενώ μεσουρανούσε στην Gaming σκηνή μέχρι το 2006 με πάνω από 1.800 τίτλους!!!

Η ιστορία της ανάστασης του PlayStation 2

Κάπου εδώ ξεκινάει η ιστορία μας....Πριν από 2 χρόνια περίπου (γύρω στο 2017) αποφάσισα να ασχοληθώ ξανά με την αγαπημένη μου κονσόλα. Δυστυχώς όμως αμέσως κατάλαβα πως το ματάκι του laser είχε παραδώσει πνεύμα... Με έναν υποτυπώδη καθαρισμό του έδωσα λίγη ζωή (3 μήνες περίπου) αλλά όπως γνωρίζουν και ειδικοί στις retro κονσόλες αυτό ήταν ένα μπάλωμα. Έτσι σιγά σιγά φτάνουμε στο 2019 όπου αποφασίζω ότι το μαύρο θηρίο πρέπει να αναστηθεί!! Έπειτα από πολύ ψάξιμο βρίσκω τη θεραπεία που ακούει στο όνομα Sata Adapter.
Sata HD Adapter
Με τον όρο Sata Adapter μιλάμε αρχικά για έναν αντάπτορα...Ο οποίος μπαίνει στο hard disk tray, συνδέοντας τον σκληρό δίσκο με την κονσόλα. Βέβαια για να γλιτώσω τα ''μερεμέτια'' προμηθεύτηκα ολόκληρο το σετάκι κάνοντας την ζωή μου πιο εύκολη (plug & play).
Bitfunx FMCB - SATA HDD 80 - GameStar SATA Adapter
Το παραπάνω σετάκι το προμηθεύτηκα από το aliexpress (εάν σας ενδιαφέρει βρείτε το εδώ), το οποίο περιλαμβάνει το Sata Adapter, έναν σκληρό δίσκο (με 23 προεγκατεστημένα παιχνίδια) και μία κάρτα μνήμης (η οποία έχει το πρόγραμμα HD Loader). Έτσι λοιπόν με περίπου 40,00 $ (διαφέρει ανάλογα με τον σκληρό δίσκο που θα επιλέξετε) μπορώ πλέον να παίζω όποιο τίτλο θέλω μέσα από τον σκληρό δίσκο (ή μέσω USB) στο PlayStation 2 μου με μηδενικό κόστος!!

Τι θα χρειαστείτε εκτός από το kit; 

Αρχικά ένα PlayStation Fat και αυτό γιατί η Slim έκδοση δεν έχει το tray για τον σκληρό δίσκο. Σε δεύτερη φάση, εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με τους τίτλους που είναι προεγκατεστημένοι, έναν υπολογιστή (για να περάσετε τα iso) και το πρόγραμμα Winhiip (για να περάσουμε τα games).

Πως περνάω τα παιχνίδια από τον υπολογιστή στον σκληρό δίσκο ή στο usb;

Ξεκινώντας πρέπει να αναφέρουμε ότι ο σκληρός χρειάζεται ειδική μορφοποίηση για να αναγνωσθεί από το PS2, την όποια θα κάνουμε με το Winhiip. Συνδέουμε τον σκληρό δίσκο που θα χρησιμοποιήσουμε είτε με USB (μέσω ειδικού αντάπτορα), είτε κατευθείαν με SATA στον υπολογιστή μας. Ύστερα πηγαίνουμε στο εικονίδιο ''Υπολογιστής'' και πατάμε δεξί κλικ. Στο μενού που εμφανίστηκε επιλέγουμε Διαχείριση.
Στο επόμενο παράθυρο επιλέγουμε "Διαχείριση δίσκων" από την αριστερή στήλη και θα δούμε αυτό το παράθυρο
Εντοπίζουμε τον σκληρό δίσκο που θα εγκαταστήσουμε στο PS2 και κάνουμε δεξί κλικ> Διαγραφή τόμου. Εάν αποφύγουμε αυτό το βήμα, το Winhiip ΔΕΝ θα μπορέσει να διαμορφώσει το δίσκο μας!!Αφού το κάνουμε αυτό, κάνουμε δεξί κλικ στο winhiip και κλικάρουμε εκτέλεση ως διαχειριστής. Πατάμε ΟΚ στην ειδοποίηση που βγαίνει και στο παράθυρο που θα ανοίξει αντικρίζουμε αυτό:
Πατάμε select drive και θα εμφανιστεί μια λίστα με όλους τους σκληρούς δίσκους που είναι συνδεδεμένοι το PC μας. Στην δική μου περίπτωση είναι το drive 4. Όπως βλέπετε και στην εικόνα, μας πετάει ένα error άλλα μην τρομάζετε, είναι φυσιολογικό....
Κλικάρουμε το format drive, και εμφανίζονται οι εξής επιλογές:
Σε περίπτωση που βάλουμε σκληρό δίσκο πάνω από 200 GB, διαλέγουμε το HDLoader 48bit. Σε περίπτωση που είναι μικρότερης χωρητικότητας, το αφήνουμε στα 28bit. Πατάμε οκ σε αυτό το παράθυρο και σε όλες τις ειδοποιήσεις, και το format ξεκινάει.
Ο σκληρός μας δίσκος είναι πλέον έτοιμος να δεχτεί games!! Αφού τελειώσαμε με το format, βρισκόμαστε πλέον σε αυτή την κατάσταση και είμαστε πλέον έτοιμοι να περάσουμε τα παιχνίδια μας...
Για να προσθέσουμε τα ISO, πατάμε Add Images> Image Files>Add Images
Αφού βάλουμε τα images που θέλουμε, πατάμε Start και το πρόγραμμα αρχίζει να τα εγκαθιστά στον σκληρό μας δίσκο.
Μόλις τελειώσει η εγκατάσταση είμαστε έτοιμοι να παίξουμε, απομένοντας μόνο η εγκατάσταση του αντάπτορα στο PS2.

Εγκατάσταση του Set στο PlayStation 2

Εδώ τα πράγματα είναι πιο απλά καθώς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι η σύνδεση στις κατάλληλες θύρες. Πιο συγκεκριμένα θα χρειαστεί να βάλετε την κάρτα μνήμης μέσα στην κονσόλα και τον αντάπτορα με τον σκληρό δίσκο στο tray. Επειδή τα λόγια είναι φτώχεια, δείτε παρακάτω το αναλυτικό βίντεο με την εγκατάσταση:


Το συμπέρασμα

Το συμπέρασμα του Guide ετούτου, είναι ότι με λίγα χρήματα και πολύ ψάξιμο αποκτήσαμε πρόσβαση σε αμέτρητους τίτλους και αναμνήσεις... Ελπίζω να σας βοηθήσαμε αρκετά, περιμένουμε στα σχόλια να μας πείτε εάν τα καταφέρατε με την εγκατάσταση!!

Παραμείνετε συντονισμένοι στο I-Sheep Gr για περισσότερα Guides που θα σας λύσουν τα χέρια!!!

Παρουσίαση & Επιμέλεια οδηγού: Κωνσταντίνος Ζορμπάς (akmincity)