Concept UFO: Το Handheld Gaming PC της Alienware
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η CES 2020 είχε αρκετά καλούδια να μας δείξει. Ένα όμως ήταν το προϊόν που έκλεψε την παράσταση (όσον αφορά το gaming τουλάχιστον). Φυσικά μιλάμε για το εντυπωσιακό Concept UFO της Alienware, το οποίο πρόκειται για ένα Handheld Gaming PC.

Πιο συγκεκριμένα, το Concept UFO εξοπλίζεται με μία οθόνη 8,0 ιντσών και επεξεργαστή Intel Core 10ης γενιάς, ενώ όσον αφορά το λειτουργικό τα Windows 10 κάνουν την εμφάνιση τους όπως αναμενόταν. Το σημαντικό της υπόθεσης είναι πως ο χρήστης μπορεί να το χρησιμοποιήσει σαν μία handheld κονσόλα ή να το συνδέσει στην τηλεόραση (όπως και στο Switch).
Ένα ακόμη χαρακτηριστικό που ''αντιγράφεται'' από την προαναφερθείσα κονσόλα, είναι η αφαίρεση των δύο χειριστηρίων που υπάρχουν αριστερά και δεξιά της κεντρικής μονάδας (συνδέονται μαγνητικά) με σκοπό να δημιουργηθεί ένα πλήρες χειριστήριο-gamepad (όπως περίπου συμβαίνει και με τα Joy-Cons). Αξίζει να αναφερθεί επίσης ότι, η νέα υβριδική κονσόλα της Dell, θα παίζει τίτλους για PC ενώ υπάρχει πρόβλεψη για τη δημιουργία ειδικού store (άρα και αποκλειστικότητες).
Τέλος όσον αφορά την ημερομηνία κυκλοφορίας και την τιμή δεν έχει γίνει κάτι γνωστό, με την εταιρεία να ετοιμάζεται πολύ σύντομα για ανακοινώσεις. Παραμείνετε συντονισμένοι στο I-Sheep Gr για όλα τα νεότερα σχετικά με το Concept UFO.