PlayStation 5: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία κυκλοφορίας του
Ευχάριστα νέα ήρθαν για τους απανταχού Gamers, καθώς η Sony μέσα από το PlayStation Blog ανακοίνωσε την ημερομηνία κυκλοφορίας του PlayStation 5. Πιο συγκεκριμένα ο Ιαπωνικός Κολοσσός δήλωσε πως η πολυαναμενόμενη κονσόλα, θα βρεθεί στα ράφια των καταστημάτων την εορταστική περίοδο του 2020. Σημαντικό είναι να αναφερθεί επίσης, ότι επιβεβαιώθηκε και το όνομα της με το PS5 ή PlayStation 5 να αποτελούσε από την αρχή μονόδρομο.

Το Hardware του PS5

Οι ανακοινώσεις όμως δεν σταμάτησαν στην ημερομηνία κυκλοφορίας και την ονομασία. Σύμφωνα με τον αρχιτέκτονα της κονσόλας, Mark Cerny, το PlayStation 5 θα υποστηρίζει hardware accelerated ray-tracing μέσω της κάρτας γραφικών του. Επιπρόσθετα, το PlayStation 5 θα υποστηρίζει την ανάγνωση 4K Blu-ray δίσκων, με τη χωρητικότητα να φτάνει τα 100GB. Πράγμα που σημαίνει ότι όποιος δεν ενδιαφέρεται για το multiplayer των τίτλων, δεν θα χρειαστεί να κάνει το update για να απολαύσει τα single player modes. 

Τα Controllers

Η Sony φαίνεται να έχει ως στόχο να κάνει τη νέα της κονσόλα την πιο immersive στην αγορά, κάτι που θα καταφέρει μέσα από τα controllers. Για αυτό και οι σχεδιαστές της σχεδίασαν εκ νέου το χειριστήριο της κονσόλας, συμπεριλαμβάνοντας δύο βασικές καινοτομίες. Αρχικά, από το controller του PlayStation 5 θα αφαιρεθεί η τυπική λειτουργία της δόνησης και τη θέση της θα πάρει ένα ''σύστημα απτικής ανάδρασης'' που σαν στόχο έχει να σας δίνει ένα πιο αληθοφανές feedback. 

Αλλαγή θα έχουμε και στα triggers, με την είσοδο των ''adaptive triggers''. Πιο αναλυτικά, τα L2 και R2 του controller θα έχουν αντίσταση, η οποία θα προσαρμόζεται στην δυσκολία και στις ανάγκες του κάθε τίτλου. Ένα καλό παράδειγμα για να καταλάβετε την καινοτομία, είναι η σκανδάλη ενός όπλου, που θα προσαρμόζεται ανάλογα με το είδος του (πιο σκληρή ή πιο μαλακή).

Το Software

Όσον αφορά το Software δεν γνωρίζουμε αρκετά πράγματα, το μόνο σίγουρο είναι πως θα γίνει ριζική αλλαγή με την ταχύτητα και την καινοτομία να αποτελούν κύριοι πυλώνες των προγραμματιστών.

Ο Σχεδιασμός

Όπως σας είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενη ανάρτηση, από τα πρώτα σχέδια που διέρρευσαν το PlayStation 5 θα πρόκειται για μία κονσόλα με έμφαση στον καλό εξαερισμό. Για αυτό και ο γενικότερος σχεδιασμός θα έχει μία πιο ''αεροδυναμική'' σχεδίαση, που θα πρόσκειται στην Gaming κουλτούρα. Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι η Sony έχει δηλώσει πως η νέα κονσόλα θα είναι φιλική προς το περιβάλλον, τόσο στα υλικά κατασκευής όσο και στο κομμάτι της κατανάλωσης ρεύματος.