Οδηγός αγοράς PC Monitor - I-Sheep Gr - All about Gaming and Tech
BREAKING NEWS
latest

Οδηγός αγοράς PC Monitor

Οδηγός αγοράς PC Monitor
Πριν προβείτε στην αγορά στην αγορά μίας οθόνης θα πρέπει να ελέγξετε μερικά χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα τον χρόνο απόκρισης, τη γωνία θέασης, την ανάλυση και άλλα πολλά. Όμως τα περισσότερα από αυτά τα χαρακτηριστικά σχετίζονται άμεσα με το είδος του πάνελ που χρησιμοποιεί η οθόνη.

Πάμε να δούμε αναλυτικά λοιπόν τα τρία είδη πάνελ που κυκλοφορούν:

IPS- Ίσως το πιο κοινό από όλα τα πάνελ. Προσφέρει πολύ πίστα χρώματα, καλές γωνίες θέασης και υψηλή αντίθεση. Το αρνητικό στα IPS είναι ο υψηλότερος χρόνος απόκρισης που μαζί ρυθμό ανανέωσης που διαθέτουν, τα καθιστούν ακατάλληλα για έναν competitive Gamer.
TN – Στον αντίποδα βρίσκουμε τα TN πάνελ με τα λιγότερο πίστα χρώματα, τις κακές γωνίες θέασης που αντιθέτως όμως έχουν εκπληκτικές επιδόσεις στον ρυθμό ανανέωσης και στον χρόνο απόκρισης. Κάτι που τα κάνει τα ιδανικά για fps παιχνίδια.
VA- Για όσους θέλουν κάτι και από τα δύο προηγούμενα πάνελ, ευτυχώς υπάρχει λύση και ακούει στο όνομα VA πάνελ. Στα χαρακτηριστικά τους τώρα, βρίσκουμε πολύ καλούς χρόνους απόκρισης όσο και ρυθμούς ανανέωσης, θυσιάζοντας από λίγο έως και καθόλου την ποιότητα της εικόνας. Το μεγάλο μειονέκτημα σε αυτά τα πάνελ, είναι η χρήση σε ένα εντελώς σκοτεινό χώρο ή απλά σε βραδινές ώρες. Τότε είναι πολύ πιθανό να βλέπετε ενοχλητικές αντανακλάσεις στην οθόνη σας.
Και τώρα είστε έτοιμοι να αγοράσετε την κατάλληλη οθόνη που θα ταιριάζει στα μέτρα σας. Θα χαρούμε να μας αναφέρετε στα σχόλια τι επιλογή κάνατε.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID