Imperator: Rome Review
Στις 25 Απριλίου 2019, η Paradox Interactive κυκλοφόρησε το Imperator: Rome για PC (Windows, Linux, Mac).

Λίγα λόγια για το Imperator: Rome

To Imperator: Rome είναι Grand Strategy Game (GSG) στα χνάρια του Europa Universalis, και διαδραματίζεται στην εποχή της διάσπασης της Αυτοκρατορίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου και της ανόδου της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Σκοπός του παιχνιδιού είναι να επεκτείνετε την κυριαρχία σας σε όλο τον γνωστό κόσμο της εποχής (ακούγεται απλό), χρησιμοποιώντας βία, διπλωματία και φυσικά τον πλούτο της Αυτοκρατορίας σας. Μπορείτε να διαλέξετε οποιοδήποτε κράτος (ανάμεσα σε ποικιλία Αυτοκρατοριών - Πόλεων Κρατών) υπάρχει στο χάρτη, όπως άλλωστε και στα προηγούμενα παιχνίδια της Paradox.

Στο interface του παιχνιδιού τώρα, όπως σε όλα τα strategy του είδους, το πρώτο πράγμα που θα αντικρίσετε είναι ένας μεγάλος χάρτης του τότε γνωστού κόσμου, ο οποίος διαιρείται σε περιφέρειες. Η κάθε περιφέρεια έχει την δικιά της πόλη όπου αποτελεί το κέντρο διοίκησης της περιοχής.
Το πιο σημαντικό ίσως πράγμα που θα αντικρίσετε είναι οι μπάρες του παιχνιδιού, όπου με αυτές μπορείτε να ελέγξετε την οικονομία, την διπλωματία, την θρησκεία, την πολιτική σας και τέλος την εμφάνιση του χάρτη.
Το main map του παιχνιδιού

Το Gameplay του τίτλου

Το gameplay δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο καθώς μιλάμε για έναν "clickable" strategy τίτλο. Το μόνο που χρειάζεται είναι υπομονή και πολλή σκέψη πριν από κάθε σας κίνηση, καθώς οι κινήσεις είναι αυτές που θα καθορίσουν τον τελικό νικητή.

System Requirements

Όσον αφορά τις απαιτήσεις που χρειάζονται για να τρέξει το Imperator στο PC σας μην αγχώνεστε καθώς η Paradox τα έχει κανονίσει όλα έτσι ώστε να μην μπείτε στην διαδικασία για αναβάθμιση του συστήματος.
Δείτε αναλυτικά τις απαιτήσεις συστήματος:

Minimum System Requirements:
CPU: Intel iCore i3-2105 or AMD FX-8120
RAM: 4 GB
OS: Windows 7 Home Premium 64 bit SP1
VIDEO CARD: Nvidia GeForce GTX 570 or equivalent AMD Graphics Card
PIXEL SHADER: 5.0
VERTEX SHADER: 5.0
DEDICATED VIDEO RAM: 1024 MB

Recommended Requirements:
CPU: Intel iCore i5-4690K or AMD Ryzen 3 2200G
RAM: 8 GB
OS: Windows 10 Home 64 bit
VIDEO CARD: Nvidia GeForce GTX 960
PIXEL SHADER: 5.1
VERTEX SHADER: 5.1
DEDICATED VIDEO RAM: 2048 MB

Credits

Τίτλος: Imperator: Rome
Υπεύθυνοι Developing / Publishing: Paradox Development Studio / Paradox Interactive
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 25/4/2019
Είδος: Grand Strategy
Βασικές Εκδόσεις: PC (Steam)
Παρουσίαση: Ζορμπάς Κωνσταντίνος (akmincity) / I-Sheep Gr

Δείτε το release trailer του τίτλου:

Το Imperator: Rome κυκλοφορεί για PC, μέσα από την πλατφόρμα του Steam στη τιμή των 39,99€. Εάν θέλετε να το αποκτήσετε σε πολύ καλύτερη τιμή (18,20 €) μέσω του Kinguin πατήστε εδώ.