Η Valve κυκλοφόρησε στις 20 Ιουνίου 2019 το Dota Underlords, ένα strategy αφιερωμένο στους ήρωες της αγαπημένης μας ''Ντότας''.

Ο σκοπός του παιχνιδιού είναι να κατατροπώσετε τους αντιπάλους κάνοντας τη σωστή επιλογή σε ανά γύρο. Πιο συγκεκριμένα σε κάθε γύρο χρησιμοποιείται τα gold σας, για να αγοράσετε ήρωες ή θέσεις για να προσθέσετε χαρακτήρες στην αρένα. Στην αρχή του παιχνιδιού καθώς επίσης και ενδιάμεσα θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε διάφορα minions ή creeps (όπως θέλετε πείτε τα) που θα σας δώσουν αντικείμενα (με διάφορες ιδιότητες), με τα οποία εξοπλίζετε τους χαρακτήρες σας.
Το interface του παιχνιδιού μοιάζει αρκετά με το heartstone, φέρνοντας το απλά προς το μοτίβο του Dota. Τα ηχητικά εφέ δίνουν μία ευχάριστη νότα χωρίς να χαλάνε τη συγκέντρωση σας (που σίγουρα θα χρειασθείτε). Τα modes προς το παρόν (είπαμε είναι open beta ακόμα) περιορίζονται σε multiplayer, solo και tutorial με τη Valve να επιφυλάσσεται για αρκετά ακόμα.
Παρόλο που το παιχνίδι είναι ακόμα beta (open beta για την ακρίβεια) έχει κυκλοφορήσει ήδη σε PC (Steam) και σε κινητά (Android & IOS). Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ότι υποστηρίζεται το crossplay ενώ όπως το Dota έτσι και το Underlords διατίθεται δωρεάν.

Προσωπικά έχω ασχοληθεί αρκετά τις τελευταίες μέρες και το συμπέρασμα που έχω βγάλει είναι πως σίγουρα πρόκειται για ένα παιχνίδι που κολλάς και σίγουρα αποτελεί μία λύση για Holiday Gaming, καθώς μπορείτε να το κουβαλήσετε μαζί μέσω του κινητού σας.
Τίτλος: Dota Underlords
Υπεύθυνοι Developing / Publishing: Valve
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 20/6/2019
Είδος: Strategy
Βασικές Εκδόσεις: PC (Steam), Android (Google Play Store), IOS (App Store)

Παρουσίαση: Ζορμπάς Κωνσταντίνος (akmincity) / I-Sheep Gr