Valve Index: Αποκαλύφθηκε το VR Headset της Valve
Οι φήμες σχετικά με τη δημιουργία ενός VR Headset από την Valve βγήκαν αληθινές. Έτσι λοιπόν ο gaming κολοσσός από τις Η.Π.Α., αποκάλυψε το Valve Index.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά τώρα, η Valve μας ενημέρωσε ότι το Index θα έχει δύο 1440x1600 LCD οθόνες, με πλήρης κάλυψη του RGB φάσματος για κάθε pixel. Επίσης θα ενσωματώνει τη νέα τεχνολογία ultra-low persistence global backlight illumination. Επιπροσθέτως, το Index θα προσαρμόζετε σχετικά πιο εύκολα στο κεφάλι του κάθε χρήστη (προβλημά που υπάρχει στα άλλα VR Headset), ενώ θα έχει ενσωματωμένα ακουστικά σχεδιασμένα για να προσφέρουν φυσικό ήχο. Τέλος αξίζει να αναφέρουμε, ότι το headset είναι εξοπλισμένο με δύο κάμερες στο μπροστινό του μέρος. Περνώντας στα χειριστήρια, η Valve τονίζει ότι έχουν σχεδιαστεί για να διευκολύνουν τις αλληλεπιδράσεις με ανοιχτά τα χέρια και τη μεγάλη χρονική διάρκεια παιχνιδιού. Για να επιτευχθεί αυτό, τα Index χειριστήρια είναι εξοπλισμένα με 87 αισθητήρες που μπορούν να εντοπίσουν τη θέση των χεριών, των δακτύλων, την κίνηση και την πίεση.
Η τιμή του πλήρες kit (περιλαμβάνει το Index, τα δύο χειριστήρια του και τα δύο base stations) ανέρχεται στα 1.079,00 €. Εναλλακτικά, το headset κοστίζει 539,00 €, τα χειριστήρια 299,00 € και το κάθε base station κοστίζει 159,00 €.

Το Valve Index αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Ιούνιο του 2019, χωρίς ακόμα να ξέρουμε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την κυκλοφορία του στη χώρα μας (στα καταστήματα).