Το ιστορικό Game Boy γίνεται 30 χρονών!!
Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συνδέσει τα παιδικά μας χρόνια με μπάλα, χαβαλέ, αταξίες κλπ. Μια όμως είναι η συσκευή που θα μας μείνει αξέχαστη για πάντα, όσο και εάν αναπτυχθεί ο τομέας που λέγεται gaming. Φυσικά αναφερόμαστε στο τιτανομέγιστο Game Boy, όπου στις 21 Απριλίου έκλεισε τα 30 χρόνια ύπαρξης!!

Το πρώτο Game Boy κυκλοφόρησε από την Nintendo στις 21 Απριλίου 1989, ημερομηνία που φαίνεται πως άλλαξε το handheld gaming για πάντα. Δημιουργοί του ήταν οι Γκανπέι Γιοκόι και Σατόρου Οκάντα. Οι δύο αυτοί κύριοι δημιούργησαν μία φορητή συσκευή που μπορούσε να δεχτεί cartridges με διαφορετικά παιχνίδια, αντί να παίζει μόνο ένα (όπως άλλες συσκευές της εποχής). Την ονόμασαν Game Boy και κυκλοφόρησε πριν από ακριβώς 30 χρόνια, στις 21 Απριλίου 1989 (στις ΗΠΑ έφτασε τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς και στην Ευρώπη τον Σεπτέμβριο της επομένης).

Η παραγωγή του συνεχίστηκε έως το 2001, όταν κυκλοφόρησε το εκπληκτικό Game Boy Advance. Δείτε αναλυτικά τη λίστα με τα Game Boy που κυκλοφόρησαν:

  • Game Boy: To αυθεντικό (1989)
  • Game Boy Pocket: Το αυθεντικό σε μικρότερες διαστάσεις και με 2 μπαταρίες αντί για 4 (1996)
  • Game Boy Light: Το αυθεντικό με φωτιζόμενη οθόνη, δεν βγήκε εκτός Ιαπωνίας (1998)
  • Game Boy Color: Το αυθεντικό με έγχρωμη οθόνη, υποστήριζε τα παιχνίδια του Game Boy (1998)
  • Game Boy Advance: Νέο μηχάνημα, με έγχρωμη και μεγαλύτερη οθόνη (χωρίς φωτισμό όμως), υποστήριζε τα παιχνίδια των Game Boy και Game Boy Color (2001)
  • Game Boy Advance SP: Βελτιωμένη έκδοση με έγχρωμη, μεγαλύτερη και φωτιζόμενη οθόνη, υποστήριζε τα παιχνίδια όλων των προηγούμενων συστημάτων (2003)
  • Game Boy Micro: Παραλλαγή του Advance SP, αλλά με μικρότερες διαστάσεις – δεν υποστήριζε παιχνίδια Game Boy και Game Boy Color (2005)
Τέλος κλείνουμε με ένα μεγάλο ευχαριστώ, για τις στιγμές που μας χάρισε η κορυφαία φορητή παιχνιδομηχανή. Χρόνια Πολλά Game Boy!!