Ανακοινώθηκαν οι πρώτες πληροφορίες για το νέο PlayStation
Η Sony σε συνεργασία με το Wired αποκάλυψαν τις πρώτες επίσημες λεπτομέρειες του επόμενου PlayStation. Πιο συγκεκριμένα, ο Mark Cerny (αρχιτέκτονας του PlayStation 4) θα είναι για άλλη μια φορά υπεύθυνος για τη νέα κονσόλα της Sony. Ο οποίος μίλησε αναλυτικά στο μέσο για τις δυνατότητες του συστήματος.

Εν πρώτης, ο Cerny ανάφερε πως δεν πρόκειται για μικρή αναβάθμιση αλλά για μια ριζική αλλαγή που θα αλλάξει τον τρόπο (προς το καλύτερο έτσι) με τον οποίο παίζουμε. Όσον αφορά την κυκλοφορία του, η Sony ξεκαθάρισε πως η κονσόλα δεν θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2019.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά τώρα, το σύστημα θα διαθέτει έναν 3th Gen AMD Ryzen επεξεργαστή με οκτώ πυρήνες της νέας 7nm Zen 2 αρχιτεκτονικής. Η GPU θα είναι μια custom υλοποίηση που βασισμένη στην Radeon Navi. Το πιο σημαντικό είναι ότι η νέα κονσόλα θα υποστηρίζει Ray-Tracing. Ο Cerny επισημαίνει πως το Ray Tracing θα χρησιμοποιείται πέρα από τα γραφικά και στον ήχο για πιο ακριβή 3D αναπαράσταση. Αξίζει να αναφέρουμε πως το νέο PlayStation θα είναι εξοπλισμένο με SSD, ο οποίος θα είναι γρηγορότερος από οποιονδήποτε αντίστοιχο δίσκο διαθέσιμο για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Τέλος, ανακοινώθηκε πως θα υπάρχει backwards compatibility με τα παιχνίδια του PlayStation 4, ενώ η κονσόλα θα υποστηρίζει Blu-Ray δίσκους και δεν θα είναι αποκλειστικά digital.
Ο Cerny σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με τη τιμή της κονσόλας, απάντησε πως θα είναι πολύ ελκυστική σε σχέση με το Hardware που προσφέρει.

Διαβάστε αναλυτικά ολόκληρη τη συνέντευξη του Mark Cerny στο παρακάτω tweet: