Κάνε τον υπολογιστή σου να τρέχει σαν καινούργιο!!
Σε βάθος χρόνου οι υπολογιστές μοιάζουν να χάνουν τις επιδόσεις τους με αποτέλεσμα να επιβραδύνουν ολοένα και περισσότερο, μέχρι που φτάνουν στο σημείο να θεωρούνται σχεδόν άχρηστοι. Μην πανικοβάλλεστε όμως, τα χρήματά σας δεν πήγαν χαμένα γιατί με τις παρακάτω 5 συμβουλές μας ο υπολογιστή σας θα βρεθεί στις παλιές του δόξες!!

Βήμα πρώτο - Θερμοκρασία

Εάν ένας υπολογιστής μισεί κάτι, αυτό σίγουρα είναι οι υψηλές θερμοκρασίες όπου μπορούν να μειώσουν σημαντικά τις επιδόσεις του. Σε βάθος χρόνου ελοχεύει ο κίνδυνος να βλάψει και κάποιο τμήμα του υπολογιστή σας.

Λύση: Διατηρούμε κάθε κομμάτι του υπολογιστή καθαρό από σκόνη και αλλάζουμε τη θερμική πάστα του επεξεργαστή μια φορά το χρόνο.

Βήμα δεύτερο - Μνήμη Ram

Μια ακόμα συνηθισμένη περίπτωση ''καθυστέρησης'' αποτελεί η μνήμη Ram. Η οποία είναι πολλές φορές ταχύτερη από ένα σκληρό δίσκο, όταν όμως ο υπολογιστής μας ξεμένει από πόρους θα αναγκαστεί να καταφύγει στον κατά πολύ πιο αργό σκληρό δίσκο. Και θα τον χρησιμοποιήσει κάνοντας το σύστημα μας ''κουραστικά'' αργό.

Λύση: Προσθέτουμε επιπλέον Ram στο σύστημα μας, διαφορετικά αποφεύγουμε να τρέχουμε ταυτόχρονα πολλαπλές εφαρμογές κάνοντας εξοικονόμηση πόρων.

Βήμα τρίτο - Σκληρός δίσκος 

Ο σκληρός δίσκος κρατάει όλα μας τα αρχεία και σπάνια θα μας προδώσει, όταν όμως είναι σχεδόν γεμάτος η ταχύτητα του επιβραδύνεται σημαντικά.

Λύση: Βρίσκουμε μεγάλα αρχεία όπου δεν χρειαζόμαστε πλέον (π.χ. μια ταινία που έχουμε ήδη δει) και τα διαγράφουμε. Εάν αυτό δεν είναι αρκετό θα πρέπει να προσθέσουμε έναν δεύτερο δίσκο και κατά προτίμηση ssd.

Βήμα τέταρτο - Προγράμματα που εκτελούνται κατά την εκκίνηση.

Αυτά τα προγράμματα δυσκολεύουν την εκκίνηση του υπολογιστή, καθώς προσπαθούν να ξεκινήσουν όλα ταυτόχρονα και πολλές φορές τα αμελούμε αφήνοντας τα ανοιχτά.

Λύση: Αποτρέπουμε τις εφαρμογές από το να εκκινήσουν πατώντας δεξί κλικ στην Γραμμή εργασιών >Διαχείριση εργασιών>Εκκίνηση και πατήστε απενεργοποίηση σε όλα τα προγράμματα που δεν είναι αναγκαία.

Βήμα πέμπτο - Ρυθμίσεις bios

Ακόμα και αν δεν προσπάθησες ποτέ να μπεις στα bios, υπάρχει ένας πολύ σημαντικός λόγος να το κάνεις. Από εκεί μπορείς να δεις εάν ο υπολογιστής σου λειτουργεί στις μέγιστες δυνατές επιδόσεις, πιο συγκεκριμένα θα πρέπει να ελέγξουμε την συχνότητα όπου λειτουργεί ο επεξεργαστής μας καθώς και η μνήμη ram.

Λύση: Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα bios διαφέρουν από υπολογιστή σε υπολογιστή αλλά με μια αναζήτηση στο YouTube για τα bios της μητρικής σου (από έμπιστη πηγή πάντα) θα βρεις τις κατάλληλες ρυθμίσεις που θα φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.