Retro Games Review: Cossacks European Wars
Το Cossacks: European Wars, είναι ένα all-time classic RTS (κυκλοφόρησε το 2001 για PC από την Ουκρανική εταιρεία  GSC Game World) που σας μεταφέρει στην  Ευρώπη του 16ου με 18ου αιώνα. Είναι η εποχή που η ειρήνη στην γηραιά ήπειρο είναι εύθραυστη και που οι μεγάλες αυτοκρατορίες του παρελθόντος βρίσκονται στα όρια της παρακμής. Τα νεοσύστατα κράτη μόλις έχουν εμφανιστεί στο προσκήνιο μάχονται απεγνωσμένα για να ξεφύγουν από την αφάνεια και να καταλάβουν τη θέση των παλαιών αυτοκρατοριών.

Το Cossacks, σας δίνει την ευκαιρία να βιώσετε με τον καλύτερο τρόπο το κλίμα που επικρατούσε στην Ευρώπη του 16ου αιώνα. Σε single & multiplayer αναμετρήσεις, θα έχετε την ευκαιρία να λάβετε ενεργά μέρος σε μια ποικιλία από γεγονότα ξεχωριστής σημασίας, όπως είναι ο τριακονταετής πόλεμος (1618-1648), η αγγλική επανάσταση, ο ρωσοτουρκικός πόλεμος, η σύγκρουση ανάμεσα στους Ολλανδούς και τους Άγγλους, ο επταετής πόλεμος, η ουκρανική ανεξαρτησία κ.α..
Στο εξαιρετικό Cossacks θα συναντήσετε συνολικά παραπάνω από 85 ιστορικά ακριβείς πολεμικές συγκρούσεις , καθώς και 16 διαφορετικές χώρες από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε. Το κάθε κράτος έχει δημιουργηθεί με γνώμονα τις ιστορικές πηγές που έχουν διασωθεί, με αποτέλεσμα να διαθέτει ξεχωριστό στιλ, διαφορετικές στρατιωτικές μονάδες, κτίρια και τεχνολογίες. Επίσης ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία του τίτλου είναι ότι στο πεδίο της μάχης μπορείτε να ελέγξετε περισσότερες από 8.000 στρατιωτικές μονάδες που συγκρίνεται μόνο με τα παιχνίδια της σειράς Total War. Εκτός όμως από τις πραγματικά τεράστιες και αληθοφανείς μάχες, το Cossacks προσφέρει στον παίχτη και ένα λεπτομερές οικονομικό μοντέλο. Η κεντρική φιλοσοφία του βασίζεται στο γεγονός ότι όλες οι στρατιωτικές μονάδες ξοδεύουν resources για να πραγματοποιήσουν τις ενέργειές τους, όπως συμβαίνει και στην πραγματικότητα.
Το γρήγορο gameplay, η ισορροπία και ο ρεαλισμός του, έκαναν τους απανταχού fans των real-time strategy να το λατρέψουν. Σίγουρα δεν θα ήταν υπερβολή να τονίσουμε ότι το Cossacks: European Wars, με το απαράμιλλο στιλ του, αποτελεί μία από τις πιο ''σταθερές αξίες'' στον τομέα των strategy.
Μπορείτε να το αποκτήσετε πατώντας εδώ (αγοράζοντας key) μέσω της πλατφόρμας τους Steam.