Retro Gaming by I-Sheep Gr

Τα τελευταία χρόνια όλο και αυξάνεται το ποσοστό των ανθρώπων που ασχολούνται καθημερινά με το gaming χρησιμοποιώντας κονσόλες, PC ή ακόμα και κινητά, υπενθυμίζοντας σε όλους μας πόσο προσιτό έχει γίνει αυτό το ''σπορ''.

Δεν ήταν όμως τόσο ρόδινα πάντα τα πράγματα, ξεκινώντας από την δεκαετία του 70 το gaming παρουσιάστηκε σαν ένα ακριβό hobby που ο καθένας έπρεπε να ξοδέψει μία περιουσία για να αποκτήσει μία κονσόλα της εποχής ή να φάει όλο του το χαρτζιλίκι για να παίξει λίγο

Pacman

 στα ουφάδικα της γειτονιάς. 
Retro Gaming by I-Sheep Gr
Πολύ αργότερα ξεκίνησε η μαζική παραγωγή κονσολών όπως Amiga, Sega & Nintendo ενώ σιγά σιγά με την εμφάνιση των πρώτων οικιακών υπολογιστών εμφανίζεται και το PC gaming. Τέλος κατά την άποψη μας το gaming έκανε το μεγάλο ''μπαμ'' με την κυκλοφορία του PlayStation 1 καθώς επίσης και της φορητής κονσόλας μύθος το Game-boy.
Retro Gaming by I-Sheep Gr
Ωραία όλα αυτά θα μου πείτε αλλά πως σας ήρθε απογευματιάτικα να αραδιάζεται όλα αυτά τα κλισέ γύρο από το Gaming; Η απάντηση σε αυτό είναι πως κατά την επίσκεψή μας στην Digital Expo 2018 κολλήσαμε σε μία αίθουσα όπου εκεί υπήρχαν εκθέματα Retro. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μας δημιουργηθεί ο εξής προβληματισμός: έχει το gaming σήμερα αυτή την ομορφιά του single player και των story driven τίτλων ή θυσιάστηκαν όλα στο βομό του competitive όπου υπάρχει και μεγαλύτερο κέρδος από την πλευρά των εταιρειών;

Την απάντηση σε αυτό θέλουμε να μας την δώσετε εσείς μέσω τον σχόλιων σας σε αυτό το post.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το retroshowcase.com για την φιλοξενία στο περίπτερο τους και από την πλευρά μας να τους παροτρύνουμε να συνεχίσουν αυτό που κάνουν γιατί όλοι εμείς οι gamers πρέπει να γνωρίζουμε τις ''ρίζες'' μας.
Retroshowcase.com
Ακολουθήστε το RetroShowCase.com σε YouTube, Twitter & Instagram ενώ στη σελίδα τους μπορείτε να διαβάσετε τα πάντα σχετικά με τα Retro Games καθώς επίσης και να παίξετε μερικά από τα πιο ιστορικά games.