iCry2Talk: Η Ελληνική εφαρμογή που μεταφράζει το κλάμα του μωρού
Μία ομάδα από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ανέπτυξε μία πρωτοποριακή εφαρμογή που μεταφράζει το κλάμα του μωρού σας. Ο λόγος γίνεται για το iCry2Talk που κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον Παγκόσμιο Τελικό του διαγωνισμού της Microsoft ''Imagine Cup 2018'', που έγινε στο Seattle των ΗΠΑ.

Πρόκειται για μια εφαρμογή που έχει σαν στόχο να βοηθήσει τους γονείς να καταλάβουν που οφείλεται το κλάμα του μωρό τους. Με την εφαρμογή αυτή αποκρυπτογραφείται το κλάμα του μωρού μετατρεπόμενο σε γραπτό λόγο ή εικόνα, ενώ παρέχονται στους γονείς πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τον λόγο που κλαίει το παιδί, καθώς και οδηγίες για να απαλλαγεί το βρέφος από το στρες που επηρεάζει αρνητικά την ανάπτυξή του.

Η Ομάδα iCry2Talk συστάθηκε στα τέλη του 2017 και αποτελείται από τους προπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΤΗΜΜΥ).

Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη για google play και app store συσκευές, ενώ περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της εφαρμογής πατώντας εδώ.