Assassin's Creed Odyssey Review
Το Assassin's Creed Odyssey κυκλοφόρησε στις 5 Οκτωβρίου για PS4, Xbox & PC και μέχρι στιγμής έχει προκαλέσει πανικό σε όλο τον κόσμο τόσο για τα νούμερα των πωλήσεων, όσο και για τις ενθουσιώδεις κριτικές που έχει αποσπάσει. Εμείς από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να είμαστε όσο πιο αντικειμενικοί μπορούμε, γιατί όπως καταλαβαίνετε δεν είναι και πολύ εύκολο λόγω της ελληνικής μας καταγωγής.

Την Οδύσσεια μας τη ζήσαμε μέσω της έκδοσης για PS4 & PC με τις διαφορές να είναι εμφανείς (η έκδοση στο PC είναι ,σαφώς, ανώτερη ποιοτικά).
Assassin's Creed Odyssey Review-Characters
Σαν καλοί κριτές θα ξεκινήσουμε το review από τα αρνητικά, τα οποία δεν είναι πολλά ,αλλά καθόλου ασήμαντα. Αρχικά, όλοι μας παρατηρήσαμε από την αρχή ότι βιάστηκαν εκεί στη Ubisoft να κυκλοφορήσουν τον εν λόγω τίτλο και αυτό είναι κάτι που το συμπεράναμε από τα bugs που συναντήσαμε (διορθώθηκαν σε μεγάλο βαθμό με το πρόσφατο update). Το μεγαλύτερο φάουλ του τίτλου για εμάς τους Έλληνες, είναι η συνεχής αναφορά της παγκοσμίου φήμης ελληνικής βρισιάς ''ΜΑΛΑΚΑΣ''. Μπορεί στις μέρες μας να αποτελεί το δεύτερο επίθετο όλων, αλλά σε καμία περίπτωση αυτή η λέξη δεν εκπροσωπεί την ''αργκώ'' της αρχαίας ελληνικής διαλέκτου.

Αφού ξεσπάσαμε, ήρθε η ώρα να αναφερθούμε στα θετικά στοιχεία του παιχνιδιού. Το παιχνίδι λανσάρει ένα νέο gameplay & fighting system (που λίγο πολύ είδαμε στο Origins) , που καλώς ή κακώς ταιριάζει γάντι με το πλάνο του παιχνιδιού και τις κινήσεις των εχθρών και συνδυάζεται με τις πολλές επιλογές που σου δίνονται για να χτίσεις το χαρακτήρα σου (items, abilities κτλ).
Επιπλέον, όσον αφορά τα γραφικά , θεωρούμε πως αγγίζουν την τελειότητα, αν λάβουμε υπ' όψιν το εύρος του χάρτη και την άκρως περιγραφική αναπαράσταση της Αρχαίας Ελλάδας. Ο παίκτης έχει τη δυνατότητα να ανακαλύψει τις πιο γνωστές πόλεις του Αρχαίου μας πολιτισμού και να περιηγηθεί στα πιο ξακουστά μνημεία, καθώς και στα πιο άσημα.
Assassin's Creed Odyssey Review-fighting
Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που πρέπει να τονίσουμε, είναι η ιδιότητα του συγκεκριμένου τίτλου να σε κάνει να μην το βαρεθείς και αυτό οφείλεται στην μεγάλη διάρκεια του main quest και στη πληθώρα side quests που σας προσφέρει. Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι η Ubisoft φαίνεται να έδωσε αρκετή βαρύτητα στο voice acting βάζοντας τους χαρακτήρες να μιλάνε Αγγλικά με Ελληνική προφορά (χρησιμοποιήθηκαν Έλληνες του εξωτερικού).

Αυτή λοιπόν είναι η άποψη μας για το νέο Assassin's Creed Odyssey, ευχόμαστε καλή επιτυχία σε αυτό το εγχείρημα της Ubisoft διότι δίνει την ευκαιρία σε όλο τον κόσμο να ζήσει πίσω από μια οθόνη την καθημερινότητα των Ελλήνων κατά μεσής του Πελοποννησιακού Πολέμου.

Όσοι δεν το έχετε αποκτήσει ακόμα μπορείτε να το κάνετε πατώντας εδώ και να επωφεληθείτε από τις χαμηλές τιμές που προσφέρει το Kinguin μέσω της σελίδας μας.