Με το παρόν άρθρο θα σας δώσουμε συμβουλές για να ανεβάσετε τα fps στα αγαπημένα σας παιχνίδια χωρίς να σπαταλήσετε ούτε ένα ευρώ.

Πριν ξεκινήσουμε θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ούτε μάγοι είμαστε ούτε θα κάνουμε ένα PC δεκαετίας να παίζει PUBG.
Συμβουλή 1(μείωση ποιότητας γραφικών)
Τα fps (frames per second) μας ενδιαφέρει να είναι ανεβασμένα σε παιχνίδια που υπάρχει ανάγκη για άμεση ανταπόκριση όπως CSgo, PUBG, Rust, Overwatch και όχι σε παιχνίδια που σου προσφέρουν μία διαφορετική εμπειρία γραφικών πχ adventure, horror και γενικά single player. Οπότε η πρώτη συμβουλή μας είναι να χαμηλώσουμε λίγο τα γραφικά έτσι ώστε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί.

Συμβουλή 2(αναβάθμιση των drivers)

Μία από τις πιο σημαντικές ενέργειες που πρέπει να κάνουμε για να ανεβάσουμε τα fps είναι η αναβάθμιση των drivers. Και αυτό γιατί δεν είναι λίγες οι φορές που οι κατασκευαστές κάνουν είτε optimized είτε διορθώσεις έτσι ώστε οι κάρτες γραφικών ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή να αποδίδει καλύτερα σε έναν τίτλο.

Συμβουλή 3(κλείσιμο backround προγραμμάτων)

Στην τρίτη συμβουλή θα αναλωθούμε στη μείωση της κατανάλωσης ισχύος του επεξεργαστή καθώς επίσης και στη μείωση της χρήσης της Ram. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με το κλείσιμο προγραμμάτων που λειτουργούν στο backround όπως browsers, torrent, cloud κτλπ που άθελα τους μας τρώνε αρκετούς πόρους.

Συμβουλή 4(χρήση ειδικών προγραμμάτων)

Τα τελευταία χρόνια έχουν βγει διάφορα προγράμματα που κάνουν optimized το σύστημα μας έτσι ώστε να αποδίδει καλύτερα κατά τη διάρκεια του gaming. Παρακάτω σας έχουμε μία λίστα με μερικά από αυτά:
Συνοψίζοντας αυτό που θέλουμε να τονίσουμε είναι ότι κανένα optimize δεν συγκρίνεται με την αναβάθμιση ενός υπολογιστή χωρίς να έχει σημασία πόσα χρήματα θα ξοδέψεις. Εάν δεν θέλετε να ξοδέψετε πολλά μπορείτε να ξεκινήσετε με την αγορά ενός ssd ή την αναβάθμιση της ram.
Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε έστω και λίγο μείνετε συντονισμένοι και για άλλα guides!!