Σήμερα κυκλοφορεί επισήμως στην αγορά το Far Cry 5 για κονσόλες και pc. Η αλήθεια είναι πως ο νέος τίτλος της Ubisoft αποτελεί μία από τις πιο αναμενόμενες κυκλοφορίες του 2018 και σίγουρα έχουν δημιουργηθεί μεγάλες προσδοκίες.



Το Far Cry 5, όπως και οι προκάτοχοί του, είναι ένα παιχνίδι First Person Shooter που εξελίσσεται σε open world περιβάλλον, το οποίο οι παίκτες μπορούν να εξερευνήσουν ελεύθερα με τα πόδια ή με διάφορα μεταφορικά μέσα. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα παιχνίδι της σειράς, στο Far Cry 5 ο παίκτης μπορεί να δημιουργήσει τον δικό του χαρακτήρα με προσαρμοσμένη εξωτερική εμφάνιση, φύλο και χρώμα δέρματος.


Ο παίκτης έχει μια μεγάλη ποικιλία από όπλα για να πολεμήσει, όπως καραμπίνες, πιστόλια, εκτοξευτήρες ρουκετών, τόξα, και εκρηκτικές ύλες όπως χειροβομβίδες και C4, ενώ επίσης δίνεται έμφαση στο ανανεωμένο σύστημα μάχης, με την προσθήκη πολλών melee όπλων, όπως βαριοπούλες και ρόπαλα του μπέιζμπολ.


Το παιχνίδι εξελίσσεται στην Κομητεία της Μοντάνα ''Hope'' (Hope County). Ο παίκτης αναλαμβάνει το ρόλο του βοηθού του σερίφη, ο οποίος εμπλέκεται σε μια βίαιη αντιπαράθεση μεταξύ μιας αίρεσης που πιστεύει στο τέλος του κόσμου, ονόματι Eden's Gate, με αρχηγό "Father" Joseph Seed και τα παιδιά του, και των κατοίκων της κομητείας, οι οποίοι είδαν τους ανθρώπους τους και τις οικογένειές τους να απαγάγονται ή να δολοφονούνται από την αίρεση.


Το παιχνίδι δεν το έχουμε παίξει αρκετά για να σας πούμε ολοκληρωμένη την άποψη μας αλλά μέχρι στιγμής (μετά από περίπου 2 ώρες παιχνιδιού) καταλαβαίνουμε γιατί η Ubisoft έχει ποντάρει πολλά στην επιτυχία του.