Σήμερα είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι καθώς η ταινία που θα σας προτείνουμε είναι ίσως μία από τις καλύτερες που έχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια.Φυσικά αναφερόμαστε στο Hacksaw Ridge.

Το Hacksaw Ridge (Αντιρρησίας Συνείδησης) είναι αμερικανική βιογραφική, πολεμική, δραματική ταινία του 2016, σε σκηνοθεσία Μελ Γκίμπσον. Το σενάριο γράφτηκε από τους Άντριου Νάιτ και Ρόμπερτ Σένκαν. Πρωταγωνιστούν οι Άντριου Γκάρφιλντ, Σαμ Γουόρθινγκτον, Βινς Βον και Τερέζα Πάλμερ.
Η ταινία είναι βασισμένη στις εμπειρίες του Ντέσμοντ Ντος, ενός εθελοντή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ο οποίος για θρησκευτικούς λόγους δεν οπλοφορούσε, κι έγινε ο πρώτος άοπλος που τιμήθηκε με το Μετάλλιο της Τιμής.


Κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ στις 6 Νοεμβρίου του 2016, λαμβάνοντας ως επί το πλείστον θετικές κριτικές. Με το αρχικό μπάτζετ να φτάνει τα 40 εκατομμύρια δολάρια, κατάφερε να εισπράξει παγκοσμίως 163 εκατομμύρια. Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου και το National Board of Review, το τοποθέτησαν ανάμεσα στις 10 Καλύτερες Ταινίες του 2016.

Υ.Γ. Για τους λάτρεις των ταινιών μείνετε συντονισμένοι καθώς κάθε εβδομάδα θα έχουμε μία πρόταση για εσάς.