Delage Type–S
To Delage Type–S, ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο 103 ετών, ξαναζωντανεύει χάρη στο μεράκι ορισμένων  ανθρώπων και στην τεχνολογία της 3D Εκτύπωσης.

Το τελευταίο μοντέλο βρίσκεται στην Αυστραλία και είναι εκτός λειτουργίας τα τελευταία 30 χρόνια. Τα άλλα δύο μοντέλα Type-S καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου  Πόλεμου, καθώς τα μέταλλα τους αξιοποιήθηκαν για την κατασκευή όπλων. Έτσι, έμεινε στην ιστορία μιας και  δεν υπήρχαν πλέον ούτε τα ανταλλακτικά, ούτε τα σχέδια του αυτοκινήτου. 

Όλα αυτά μέχρι που ο Grant  Cowie, ειδικευμένος μηχανικός σε προπολεμικά αυτοκίνητα, έμαθε για  την περίπτωση του μοναδικού «επιζώντος» Delage Type–S και ανέλαβε  δράση. 

Για να ξεπεράσουν το εμπόδιο της παντελούς έλλειψης σχεδίων και ανταλλακτικών, ο Cowie και η ομάδα του χρησιμοποίησαν τη μέθοδο της 3D Σάρωσης για να καταφέρουν να αντιγράψουν τον κινητήρα και τα «ζωτικά» τμήματά του.

Η επόμενη δυσκολία που έπρεπε να ξεπεράσουν, ήταν ο τρόπος με τον οποίο θα έφερναν εις πέρας το δύσκολο εγχείρημα της κατασκευής. Για εξοικονόμηση  χρόνου και για μεγαλύτερη ακρίβεια, η ομάδα του αποφάσισε να στραφεί στην τεχνολογία της 3D Εκτύπωσης και να φέρει το Delage πίσω στην παλιά του δόξα.

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο: