Καλημέρα σας, άλλο ένα Σαββατοκύριακο έρχεται δειλά δειλά και εμείς σας προτείνουμε άλλη μία ταινία για να την απολαύσετε με την παρέα σας, ακόμα και εάν αυτή είναι ένας κουβάς pop-corn.
Η σημερινή μας πρόταση είναι Τα Μαθήματα Αμερικανικής Ιστορίας ή American History X είναι αμερικανική δραματική ταινία που κυκλοφόρησε το 1998 σε σκηνοθεσία Tony Kaye και σενάριο γραμμένο από τον David McKenna. Πρωταγωνιστούν οι Έντουαρντ Νόρτον και Edward Furlong, και από κοινού οι Fairuza Μπαλκ, Stacy Keach, Elliott Gould, Avery Brooks, Ethan Suplee και Beverly D'Angelo.

Η ταινία αφηγείται την ιστορία των δύο αδελφών από το Βένις (Λος Άντζελες) που συμμετέχουν στο νεοναζιστικό κίνημα. Ο μεγαλύτερος αδελφός περνάει τρία χρόνια στη φυλακή για εθελοντική ανθρωποκτονία. Αργότερα αλλάζει τις πεποιθήσεις του και προσπαθεί να αποτρέψει τον αδελφό του να ακολουθήσει το ίδιο μονοπάτι.

Η ταινία είχε μεγάλη επιτυχία καθώς απέφερε συνολικά πάνω από $ 23 εκατομμύρια στο διεθνές box office. Οι κριτικοί επαίνεσαν ως επί το πλείστον την ταινία και την ερμηνεία του Νόρτον, η οποία του χάρισε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερου Ηθοποιού.
Τον Σεπτέμβριο του 2008, το περιοδικό Empire την ονόμασε την 311η καλύτερη ταινία όλων των εποχών ενώ στο IMDb βρίσκεται σε υψηλή θέση ανάμεσα στις καλύτερες 250 ταινίες.