Όπως όλοι γνωρίζουμε τον τελευταίο χρόνο το gaming έχει ανέβει κατακόρυφα και σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Αυτό οφείλεται στην εύκολη πλέον πρόσβαση σε κάποιο game μέσω κινητού, φορητής παιχνιδομηχανής, κονσόλας ή υπολογιστή πολλές φορές χωρίς καθόλου κόστος.


Μειονεκτήματα & Πλεονεκτήματα του Gaming

Τα προηγούμενα χρόνια η ενασχόληση με το gaming θεωρούνταν μία κακή συνήθεια που συνεχιζόταν από τα παιδικά χρόνια, τώρα πλέον φαίνεται πως γυρίζει ο τροχός καθώς όλοι έχουμε προσέξει αρκετές ''καρακάξες'' κοντά στα 60 να παίζουν Candy Crash καθήμενες στο μετρό.

Σίγουρα όμως όλα τα πράγματα στη ζωή όπως και το gaming χρειάζονται μέτρο και ουκ ολίγες φορές αντί να λειτουργεί σαν μέσο διασκέδασης αποδεικνύεται τελικά βλαπτικός παράγοντας για τη ζωή ενός gamer. Τα τελευταία χρόνια έχουν ανοίξει αρκετά κέντρα απεξάρτησης καθώς επίσης έχουν καταγραφεί και περιστατικά θανάτων από το gaming πράγμα που σημαίνει πως πρέπει να παρθούν μέτρα έτσι ώστε να παραμείνει παιχνίδι και διασκέδαση και όχι κάτι από τα παραπάνω.

Το gaming έχει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό που το κάνει να ξεχωρίζει και αυτό δεν είναι άλλο από την διαφορετική εμπειρία που μεταδίδει σε κάθε gamer ξεχωριστά ένας τίτλος. Εγώ προσωπικά ταυτίζομαι με ένα παιχνίδι δηλαδή παίζοντας Europa Universalis IV σίγουρα θα στενοχωρηθώ εάν ένα γειτονικό κρατίδιο καταστραφεί από μία αυτοκρατορία και σίγουρα εάν με παίρνει θα το βοηθήσω χωρίς κανένα αντάλλαγμα.Άλλοι ζουν σε ένα παιχνίδι  (κυρίως adventure) ένα ταξίδι που μαζί με το σενάριο περνάς ευχάριστα τον ελεύθερο σου χρόνο.
Κάτι επίσης που δύσκολα θα βρεις σε άλλη ασχολία είναι η χαρά του co-op gaming δηλαδή να βάζεις goal στον κολλητό σου (που κάθεται δίπλα στον καναπέ) και να πανηγυρίζεις σαν να πήρε ο Λεβαδιακός το Europa League.

Η βιομηχανία του Gaming και οι Gamers.

Όπως αναφέραμε παραπάνω το gaming έχει ανεβάσει τις μετοχές του αρκετά αλλά τα κέρδη δεν τα καρπώνονται μόνο οι εταιρείες. Δεν είναι λίγοι οι gamers που αποφάσισαν να ασχοληθούν λίγο πιο επαγγελματικά με το αγαπημένο τους χόμπι μέσω YouTube, live streams, blogs, unboxing βγάζοντας αρκετά χρήματα. Αυτό το φαινόμενο μας οδήγησε στο να γίνουν οι ίδιοι οι gamers το καλύτερο μέσο διαφήμισης κάτι που προσωπικά το θεωρώ καταπληκτικό και απολύτως δημοκρατικό γιατί ο χρήστης λέγοντας την άποψη του σε παρακινεί να αγοράσεις κάποιο game ή κάποιο παράγωγο του και όχι η διαφημιστική εταιρεία.

Η Ελλάδα και το Gaming

Στη χώρα μας το gaming ανθίζει με φανταστικούς ρυθμούς παρά την κρίση.Βέβαια στην Ελλάδα δεν έχουμε Game Development και οι λίγες προσπάθειες που γίνονται δεν έχουν την απαραίτητη υποστήριξη από το κοινό και από υποψήφιους χορηγούς. Για αυτό ένας από τους στόχου
ς του I-SHEEP GR είναι η ανάδειξη Ελληνικών παραγωγών έτσι ώστε να βάλουμε και εμείς ένα λιθαράκι στην ανάπτυξη του Gaming στη χώρα μας.

Κλείνοντας θα θέλαμε να σας παροτρύνουμε να παίζεται αρκετά στον ελεύθερο σας χρόνο με μέτρο και χωρίς να εμποδίζετε άλλες δραστηριότητες όπως η άσκηση και η έξοδο σας.