5 tips για να κάνετε πιο γρήγορο τον υπολογιστή σας
Ο Ηλεκτρονικός Υπολογιστής όπως όλα τα συστήματα χρειάζεται συντήρηση και φροντίδα (και proderm), για να αποδίδει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του. Παρακάτω θα δείτε κάποια από τα αποτελέσματα της κακής συντήρησης του υπολογιστή:
  • - Καθυστέρηση εκκίνησης.
  • - Μειωμένη απόκριση.
  • - Μειωμένες επιδόσεις σε εφαρμογές, games κτλ.
  • - Αδυναμία στο multitasking.
Εάν έχετε παρατηρήσει ένα από όλα αυτά τα "συμπτώματα" τότε καλό θα ήταν να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές μας.

Σκληρός δίσκος

Το πιο αργό κομμάτι ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή είναι ο σκληρός δίσκος και για αυτό το λόγο ξεκινάμε από εκεί. Το πρώτο βήμα είναι να διαγράψουμε (και από τον κάδο ανακύκλωσης) αρχεία που δεν χρειάζονται (πχ λήψεις, άδειοι φάκελοι κτλ).

Αφού έχουμε σβήσει όλα τα ''άχρηστα'' αρχεία πάμε στο επόμενο βήμα. Δηλαδή στην απεγκατάσταση όσων προγραμμάτων δεν χρησιμοποιούμε. Πηγαίνοντας στον Πίνακα Ελέγχου επιλέγουμε την κατηγορία Προσθαφαίρεση Προγραμμάτων, όπου εκεί επιλέγουμε ποιο πρόγραμμα θα αφαιρέσουμε.
Τέλος (όσον αφορά τον σκληρό δίσκο) το σημαντικότερο και πιο χρονοβόρο βήμα είναι η Ανασυγκρότηση Δίσκων. Με την ανασυγκρότηση δίσκων πετυχαίνουμε την τακτοποίηση του σκληρού μας δίσκου. Πατώντας έναρξη πηγαίνουμε στα βοηθήματα (καρτέλα εργαλεία συντήρησης) και εκεί θα βρούμε την ανασυγκρότηση δίσκων.

Drivers ή οδηγοί προγραμμάτων

Πολύ σημαντικό στη συντήρηση του συστήματος μας είναι να είναι ενημερωμένο. Εγκαθιστώντας τους νεώτερους drivers, οι "συσκευές" μας λειτουργούν ταχύτερα ενώ διορθώνονται και τυχόν σφάλματα από τις προηγούμενες εκδόσεις. Ο manual τρόπος να το κάνουμε αυτό είναι λίγο δύσκολος για να αναλυθεί σε ένα τέτοιο guide, οπότε θα σας προτείνουμε μια άλλη πιο εύκολη λύση. Πιο συγκεκριμένα η λύση ονομάζεται Driver Booster, ένα δωρεάν πρόγραμμα που θα αναβαθμίσει όλους τους drivers του υπολογιστή σας αυτόματα (μετά την αναβάθμιση των drivers συστήνεται η απεγκατάσταση του).

Προγράμματα που εκκινούν μαζί με τα Windows

Κάθε πρόγραμμα που τρέχει στον υπολογιστή καταναλώνει μνήμη ram και επεξεργαστική ισχύ. Εάν έχουμε πολλά προγράμματα που ξεκινούν αυτόματα μαζί με τα Windows, καταναλώνουμε με το καλημέρα αρκετούς πόρους και πιθανόν χωρίς λόγο. Μην αγχώνεστε όμως, πάμε μαζί να βρούμε τη λύση.

Ξεκινάμε λοιπόν κάνοντας δεξί κλικ στην Γραμμή Εργαλείων και επιλέγουμε τη Διαχείριση Εργασιών.
Ανοίγοντας το παράθυρο της Διαχείρισης Εργασιών, επιλέγουμε το tab ''Εκκίνηση''.
Εδώ θα πρέπει να απενεργοποιήσουμε όλες τις εφαρμογές που ανοίγουν με την εκκίνηση του υπολογιστή, χωρίς να υπάρχει λόγος (πχ Spotify, Skype, Discord, Microsoft Office, Steam, Epic Games Store κτλ).
Αυτά λοιπόν ήταν κάποια tips που σας προτείνουμε, έτσι ώστε να κρατάτε τον υπολογιστή σας πάντα σε ''φόρμα''. Εάν έχετε κάποια απορία σχετικά με τις παραπάνω συμβουλές, ενημερώστε μας στα σχόλια από κάτω.

Παραμείνετε συντονισμένοι στο I-Sheep Gr για περισσότερα Guides.